Pulpa pomidorowa eko Alce Nero z bazylią 500g
Opis
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów, z dodatkiem bazylii. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka).
SKŁADNIKI
pomidory pokrojone w kostkę* (95%), koncentrat pomidorowy*, bazylia* (1%), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -139kJ / 33 kcal Tłuszcz - 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 4,4 g w tym cukry - 4,0 g Błonnik - 1,3 g Białko - 2,5 g Sól - 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.