Masło ekstra Skarszewy Tradycyjne 82% tłuszczu 200g
Opis
Mleczarnia Skarszewy od 120 lat produkuje sery i masło. Mleko używane do produkcji pochodzi z terenów Kociewia i Kaszub, obszaru nieskażonego przez wielki przemysł, czystego ekologicznie.
Mleczarnia koncentruje się na produkcji wysokiej jakości serów i masła, wytwarzanych wyłącznie z najlepszego mleka. W ich produktach nie znajdziecie powszechnie stosowanych zamienników obniżających koszty.
Masło ekstra skarszewskie otrzymane jest w wyniku tradycyjnego zmaślania śmietanki wydzielonej z mleka wysokiej jakości. W gotowym produkcie dochodzi do 20-krotnej koncentracji składników zawartych w mleku, w tym witamin A, D, E, K dlatego nie powinno być niczym zastępowane w codziennej diecie. Najważniejszym składnikiem masła jest tłuszcz mlekowy, jego zawartość wynosi min. 82%. Posiada jednolitą konsystencję o kremowym kolorze i przyjemnym smaku, często z nutą orzechową.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera laktozę.