Owoce Liofilizowane Frupp Celiko 15g truskawka
Opis
FRUPP truskawka liofilizowana w plastrach CELIKO
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej zużyto 1 kg truskawki świeżej.
-chrupiące, pyszne i pożywne owoce
- intensywny aromat i smak truskawek
-produkt bezglutenowy
Dzięki liofilizacji zachowane zostały składniki odżywcze .
masa netto 13 g
Składniki: liofilizowana* truskawka w plastrach
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:1347 kJ / 320 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 55 g
Błonnik: 16 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,01 g
Opakowanie 13 g:
Wartość energetyczna: 175 kJ / 42 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 7,2 g
w tym cukry: 7,2 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0 g
Opakowanie 13 g stanowi jedną porcję.