Owoce Liofilizowane Frupp Celiko 15g malina
Opis
FRUPP malina liofilizowana CELIKO
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
- chrupiące, pyszne i pożywne owoce
- intensywny aromat i smak maliny
- produkt bezglutenowy
Dzięki liofilizacji zachowana zostały składniki odżywcze.
masa netto 15 g
Składniki: liofilizowana* malina
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1329 kJ / 318 kcal
Tłuszcz: 4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 31 g
Błonnik: 46 g
Białko: 8,4 g
Sól: 0,02 g
Wartość odżywcza w 15 g:
Wartość energetyczna: 199 kJ / 48 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,7 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0 g
Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję.