Kapusta kiszona z grzybami leśnymi (nadzienie do pierogów) Ogródek Dziadunia 850/500g (j/z)
Opis
Unikalna na rynku kapusta kiszona z dodatkiem prawdziwych leśnych grzybów, takich jak borowiki, podgrzybki i koźlarze.Zbierane w czystych lasach Załęczańskiego Parku Krajobrazowego. Kiszona tak samo, jak dawniej w naszej rodzinie: szatkowana, posolona i pomieszana z pokrojoną cebulą i grzybami. Porządnie ubita czeka, aż nabierze wyjątkowego smaku. Bez pospieszania, bez octu czy innych dodatków. Taka jak kiedyś.Jest już gotowa, by stać się sałatką obiadową. Wystarczy ją krótko podgotować i już jest gotowy farsz do pierogów, krokietów, kapuśniaczków czy drożdżowych bułeczek.Świetna do obiadu, pieczonego mięsa, gorących zup. Obowiązkowa na tradycyjnym,wigilijnym stole.
Składniki:kapusta kiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek, koźlarz), cebula, sól.
Wartość odżywcza produktu:
W 100 g:Energia:40 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,9 g; w tym cukry: 0,1 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,3 g